צפו: למביאסי מבשל: שעה עם בשר 03.03.14

    יוחנן למביאסי No Comments on צפו: למביאסי מבשל: שעה עם בשר 03.03.14
    9:04
    02.05.24
    הרב אייל אונגר No Comments on בניגוד לדעה הרווחת: למה באמת היהודים לא עלו לארץ לפני השואה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רוטב "ססיליאנו " לפסטה

    מנות: 4

    רכיבים:
    ¼ כוס שמן זית.
    2 כוסות מים קרים.
    צנצנת עגבניות מרוסקות. (400 גרם)
    ½ בצל חתוך.
    6 ראשי שום, קצוצים.
    ¼ כפית שבבי פלפל אדום.
    3 כפיות אורגנו טרי (קצוץ).
    מלח ופלפל שחור גרוס.
    2 כפות גבינת עיזים טריה (מפוררת)

    אופן ההכנה:
    1. יש לחמם את התנור לטמפרטורה של 220 מעלות סלציוס.
    2.בתבנית אפיה, יש לצקת שמן זית ,ולהוסיף את העגבניות הכתושות . חיתוכו את ההעגבניות לרצועות והוסיפו את הבצל, השום, שבבי פלפל אדום ושתי כפות אורגנו. ערבבו קלות עד ליצירת תערובת.
    3. הכניסו את התבנית לתנור המחוממם וצלו במשך שעה אחת . הוציאו את התבנית מהתנור וערבבו קלות, החזירו את התבנית לתנור ל15 דקות נוספות.
    4. העבירו את תערובת העגבניות הצליות לסיר. הוסיפו 2 כוסות מים ועבדו עלידי בלנדר ידני / מכשיר לריסוק תפוחי אדמה עד להשגת הבלילה הרצויה . הוסיפו 1 כפית אורגנו וכן מלח ופלפל לפי הטעם.
    5. מיזגו את הרוטב מעל הפסטה וערבבו.
    פזרו מעט גבינת עיזים על כל מנה . בתאבון !!!

     

    פסטו חצילים ותפוזים

    מנות: 4.

    רכיבים:

    1 חציל סגול.
    מלח.
    180 מ"ל שמן זית.
    400 גרם אטריות פסטה שטוחות, דקות.
    1 שן שום מקולף וחתוך לשני חצאים.
    150 גרם גבינת ריקוטה (גבינת קוטג' איטלקית).
    גבינת פרמיזן טריה מגורדת (להגשה).

    לפסטו התפוזים:
    3 תפוזים קצוצים גס .
    80 גרם עלי בזיליקום.
    200 גרם שקדים מקולפים.
    50 גרם צלפים שטופים ומיובשים.
    קורט מלח.
    60 מ"ל שמן זית.

    אופן ההכנה:
    1.חיתכו את החציל לפרוסות דקות ומקמו במסננת .פזרו מעט מלח והשהו במשך 40 דקות. ריחצו את המלח מהחצילים ותפחו על החציל בעזרת מפית מטבח עד ליבוש.
    2. בבלנדר יש לטחון במהירות נמוכה את כל רכיבי פסטו התפוזים , הוסיפו שמן עם יש צורך .
    3. במחבת חממו 180 מ"ל שמן זית וטגנו את החצילים עד לקבלת גוון מוזהב, נקזו את השמן מהחצילים אל תוך מטלית מטבח וחיתכו לרצועות דקות.
    4.בשלו את האיטריות.לאכר מכן מרחו את קערת ההגשה בשום ,הוסיפו את גבינת ה"ריקוטה",חצילים2-3 כפות פסטו וכף מיי בישול(מים מבישול הפסטה). ערבבו היטב.
    נקזו את המים מהפסטה ומיזגו את הפסטה לקערה , הוסיפו עוד פסטו להאשרת הטעם, פזרו מעט גבינת "פרמזן" והגישו.בתאבון!!!

     

    מתכון לשקשוקה על פיצה

     

    מתכון לשווארמה

    .



    0 תגובות